11 C
Sarajevo
4 Oktobra, 2023

Cijepanjem bilborda u krugu Bosnaplasta Huso Ćesir simbolično podnio ostavku na mjesto predsjednika OO SDA Novi Grad

Ovih dana izlazak Semira Efendića načelnika Općine Novi Grad iz stranke SDA privuklo je pažnju medija. Mnogi se pitaju kakva je sudbina vijećnika SDA u općinskom vijeću, jer se jedan dio izjasnio za izlazak iz stranke slijedeći svoga načelnika, dok ima i onih poput vijećnika Kenana Kolašinca koji su javno dali do znanja da ostaju vijerni svojoj stranci preko koje su dobili mandat.

Poznato je da predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir, koji je došao u žižu javnosti po napadu na fotografa Žurnala, ima uticaj na odluke Semira Efendića i da se na ovaj potez ne bi odlučio bez dozvole svoga mentora. Logično je pitanje kakva je sudbina Huse Ćesira? Nezvanično saznajemo da je i Huso Ćesir podnio pismenu ostavku na mjesto predsjednika OO SDA ovi Grad i članstvo u stranci SDA.

Huso Ćesir je vlasnik firme Bosnaplast, koji je prozivan mnogo puta u medijima da je upravo Semir Efendić namještao tendere za firme bliske njegovom stranačkom šefu.

U krugu firme Bosnaplast u Buljakovu godinama je stajao veliki bilbord SDA. Prije dva dana taj plakat je pocijepan. Jasno je da Huso Ćesir ovim potezom simbolično pocijepao svoje članstvo i vezu sa, već sada bivšom, strankom.

     Huso Ćesir 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije