22.7 C
Sarajevo
6 Juna, 2023

Elmedin Konaković lobira članove SDP-a za svoju kandidaturu za bošnjačkog člana predsjedništva

Danas se predsjednik NIP-a Elmedin Konaković, zajedno sa novim članom NIP-a Aljošom Čamparom, sastao sa nekoliko članova SDP-a u Općini Doboj Istok.

Prema saznanju našeg portala, Konaković je lobirao kod članova SDP-a za svoju kandidaturu za bošnjačkog člana predsjedništva na izborima 2022.g. objašnjavajući prisutnima da Denis Bećirević nema nikakve šanse u ovoj političkoj utrci protiv Bakira Izetbegovića.

Na ovaj način postaje sve izvjesnije da će NIP imati svoga kandidata za pomenutu funkciju, a SDP svoga. Ono što je interesantno u svemu ovome je podanička uloga Aljoše Čampare u odnosu na ovu moguću  kandidaturu njegovog stranačkog šefa, jer će biti zanimljivo vidjeti njegov stav ukoliko njegov bliži rođak Denis Zvizdić bude krenuo kao nezavisni kandidat za istu ovu poziciju.

Na ovome današnjem sastanku nije manjkalo ružnih riječi na račun Bakira Izetbegovića, Sebije Izetbegović i Osmana Mehmedagića, ali i na račun Denisa Bećirevića.

Ono što je bitno napomenuti da je Konaković bio u općini gdje su njegova dva općinska vijećnika u koaliciji sa SDA; Izet Hodźić i Osman Đonlagić, gdje je jedan dobio poziciju direktora socijalnog u Doboj Istoku, a drugi predsjednika izborne općiinske komisije za učešće u većini OV.

Na ovaj način Konaković je potvrdio da njegova priča o tome da nije nigdje ušao u koaliciju sa ”kriminalnom” SDA nije tačna.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije