0.5 C
Sarajevo
29 Novembra, 2023

Ko je Konakovićev čovjek Kenan Musić koji menadžment KCUS-a naziva zločinačkim i prijeti blokadom Sarajeva?

Optužbe koje čitamo ovih dana na račun KCUS-a sve više liče na ratne izvještaje, na kojima bi čak i Risto Đogo nekima zavidio.

Ono što zabrinjava je raspirivanje mržnje prema zdravstvenim radnicima i pozivanje na javni linč od strane nekih medija, te unošenja nemira i panike među građane.

Kenan Musić direktor Omladinskog film festivala Sarajevo i predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH pri kojem je registrirana Građanska inicijativa za BiH, potpisnik je saopćenja koje je ranije danas najavilo proteste u srijedu ukoliko se ne počne rješavati problem na KCUS-u.

On je u svom saopćenju danas menadžment KCUS-a nazvao buntovnim i zločinačkim.

”U slučaju da Tužilaštvo KS do utorka ne uđe u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada KS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzmu kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KCUS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. aprila izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te protestvovati ispred KCUS-a, Tužilaštva KS i Vlade KS” – piše u saopćenju.

Nedavno je Elmedin Konaković podržao ovu građansku inicijativu, pa se logično postavlja pitanje kakva je veza Kenana Musića sa predsjednikom NIP-a i koliko je ovo huškanje političke, a ne zdravstvene naravi? Koliko se radi ovdje o brizi za zdravlje građana, a koliko za ostvarivanje političkih ciljeva?

Odgovore na ova i slična pitanja očekujemo u narednim danima.

Nedavna Konakovićeva podrška GI.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije