11 C
Sarajevo
4 Oktobra, 2023

Nakon medijskih pritisaka na predsjednika Suda BIH i Ured disciplinskog tužioca, oglasio se VSTV

VSTV BiH želi podsjetiti javnost da je Ured disciplinskog tužioca (Ured) samostalan i nezavisan u svom radu na disciplinskim predmetima zato je neophodno poštovanje njegove nezavisnosti i integriteta od strane svih aktera unutar pravosuđa i bosanskohercegovačkog društava u cjelini, navodi se u njihovom saopćenju.

-Predsjedništvo VSTV-a BiH želi da izrazi svoju podršku profesionalnom, nezavisnom i nepristranom radu Ureda disciplinskog tužioca. Cijenimo svaku konstruktivnu kritiku te ujedno osuđujemo svaku vrstu pritisaka na rad ovog Ureda – naveli su u saopćenju.

Naglašavamo da je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u potpunosti opredijeljeno da provede reforme koje se pred nas postavljaju te da podigne nivo povjerenja bosanskohercegovačke javnosti i svojih međunarodnih partnera. Ured disciplinskog tužioca je u tom procesu jedan od ključnih faktora, koji je i u analizama nezavisnih, međunarodnih stručnjaka dobio pozitivne ocjene”, istakli su iz VSTV-a.

Također, pozivaju predstavnike medija da se u izvještavanju pridržavaju etičkih i profesionalnih standarda te da prate rad Ureda disciplinskog tužioca i cjelokupnog pravosuđa na objektivan, na činjenicama baziran i nepristran način kako bi javnost mogla imati tačne informacije o radu pravosuđa.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije