11 C
Sarajevo
4 Oktobra, 2023

Nedžad Latić: Zašto reis Kavazović nije pozvao na sastanak Peđu Kojovića?

Sastanak najviših državnih i političkih predstavnika Bošnjaka i Islamske zajednice na čelu sa reisom Kavazovićem, na kojem je glavna tema bila status i stanje o Bošnjaka u Srebrenici rezultirao je pripremom Rezolucije o Srebrenici.

Sastanku su prisustvovali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, te predsjednici SDA, SDP, SBB i NIP, Bakir Izetbegović, Nermin Nikšić, Fahrudin Radončić i Elmedin Konaković.

Na ovome sastanku je pripremljena Deklaracija o Srebrenici, dokument kojim se politički predstavnici obavezuju da se za Srebrenicu osiguraju sredstva iz budžeta na svim nivoima.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić odbio je potpisati ovaj dokument.  On je svoje odbijanje potpisivanje dokumenta na ovom sastanku obrazložio riječima da prisustvuje iz pozicije predsjednika multietničke stranke i da mu izjava djeluje kao da je pisana samo da se još jednom zamažu oči tim ljudima i da ih se još jednom svjesno prevari.

Na društvenim mrežama ova inicijativa je uglavnom pozitivno komentarisana. Nekima je privukao pažnju tekst na portalu Nedžada Latića, u kojem se navodi da je kardinalna greška što rei Kavazović nije pozvao na sastanak i Peđu Kojovića.

”Na sastanak nisu pozvani lideri opozicionih stranaka poput predsjednika NES-a Nermina Ogreševića, predsjednika Nezavisnog bloka Senada Šepića, koji imaju velik politički utjecaj u Bosanskoj krajini. Nije pozvan ni predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, valjda zato što nije Bošnjak, što je svakako kardinalna greška’‘, zaključuje The Bosnia Times.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije