0.5 C
Sarajevo
29 Novembra, 2023

Nepotizam na djelu: Vera Arnautović bliska rodica Srđana Mandića će ponovo biti direktorica KJKP Rad

Vlada Kantona Sarajevo  ponovo će na funkciju direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad imenovati Veru Arnautović. Ona je obavljala ovu funkciju u vremenu famozne ”Šestorke”. 

Sadašnja koaliciona trojka u KS je svoju političku platformu gradila na priči protiv stranačkog i rodbinskog uhljebljavanja, da je došlo vrijeme sposobnih a ne podobnih, mladih a ne starih. Ni po babi ni po stricu.

Vera Arnautović je žena sa preko 65 godina, usput bliska je rodica Srđanu Mandiću aktuelnom načelniku Općine Centar. Koliko je vladajuća trojka dosljedna na slučaju Vere Arnautović vezano za njenu sposobnost i mladost, javnosti nije teško procijeniti.

Očito da je upitanju  zapošljavanje po osnovu rodbinske veze, u režiji Srđana Mandića. 

Za njen prethodni mandat u vremenu ‘Šestorke’ vezalo se nekoliko afera i sumnjivih tendera za rezervne dijelove MAN u ovome preduzeću. Takodjer, sumnjivo je bilo iznajmljivanje prostora u vlasništvu preduzeća RAD po veoma maloj kiriji, čovjeku bliskom prijatelju Elmedina Konakovića. Na otvorenju ovoga lokala prisustovala je Vera Arnautović sa Elmedinom Konakovićem.

Početak zapošljavanja Vere Arnautović na ovu poziciju, na svom fb profilu objavio je načelnik Općine Centar.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije