22.7 C
Sarajevo
6 Juna, 2023

Ostavke i prekid članstva u NiP-u zatražili Općinsko povjereništvo Bos. Petrovac i ministar u Vladi USK

Nakon podnošenja neopozive ostavke na članstvo i sve stranačke funkcije u NiP od strane kantonalne zastupnice Ifete Kadić, Povjereništva NiP-a u Bosanskoj Krupi i oko 50 aktivnih članova, ostavke su usljedile i u drugim organizacijama.

Redakciji portala USN.ba pristiglo je saopćenje za javnost Općinskog povjereništva NiP Bos. Petrovac, kojeg možete pogledati u nastavku, kao i ostavka ministra u Vladi USK.

Na članstvo i sve funkcije ostavku je podnio Fadil Balić, predsjednik Povjereništva NiP-a Bosanski Petrovac, te kako stoji u ostavci svi članovi povjereništva. Istog dana svoju neopozivu ostavku kantonalnom povjereniku Halilu Bajramoviću dostavio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK-a Ermin Zulić iz Bihaća.

Kako je navedeno u ostavkama, problem je u komunikaciji i radu Kantonalnog povjereništva, da li će na ovom osipanje NiP u USK stati ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo na proteklim lokalnim izborima, Narod i Pravda je u ukupnom zbiru u USK ostvarila veoma dobar rezultat, međutim nakon turbulencija u članstvu, ostaje nam da vidimo šta će se događati u narednom periodu.

Reakciju predsjedništva stranke, kao i Kantonalnog povjereništva još uvijek nemamo.

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije