0.5 C
Sarajevo
29 Novembra, 2023

SKANDAL: Vlada KS prodaje nekretninu ”AVAZU – ROTO PRESS” d.o.o. Sarajevo

Vlada KS na 13. sjednici održanoj 11.03.2021.g. donijela je ODLUKU o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnine putem neposredne pogodbe sa Društvom za izdavačku i štamparsku djelatnost ”AVAZ – ROTO PRESS” d.o.o. Sarajevo.

Predmet ovoga ugovora je zemljište označeno kao k.č. 283/18, br. ZK ul. 300 k.o Sarajevo VII, površine 124 m2. 

Kupovinom ove parcele ”AVAZ – ROTO PRESS” d.o.o. Sarajevo dobiva pristup zgradi iz pravca Prve transverzale, te na taj način podiže vrijednost zgrade.

Treba napomenuti da je pomenuta nekretnina u vlasništvu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo na čijem čelu je kadar Radončićevog SBB-a Mirza Hulusić, zet Nedžada Latića. Ono što povezuje Latića i Radončića, mimo Latićevog zeta Mirze Hulusića, jeste neopisiva mržnja prema porodici Izetbegović koja zadnjih dana dolazi do tačke usijanja, sobzirom na količinu uvreda koji ovaj dvojac svakodnevno upućuje.

               Nedžad Latić

                  Mirza Hulusić

Inače kćerka Nedžada, supruga Mirze Hulusića dir. Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, je Nejra Latić, koja je aktivna na društvenim mrežama ovih dana u pozivanju na demonstracije zbog kašnjenja vakcina.

             Nejra Latić-Hulusić

Fahrudin Radončić lider SBB čije je neformalno glasilo Dnevni avaz, za ovu uslugu Vladi KS se ponudio kao koalicioni partner trojke. Stoga se može slobodno reći da sarajevska trojka i zvanično je postala ponovo četvorka. Zastupnici SBB-a u Skupštini KS se doslovno nude u koaliciju vladajućoj trojci što je postalo predmetom ismijavanja među zastupnicima.

Nije teško zaključiti da brutalnim medijskim napadima na zdravstvene radnike i ljekare, KCUS i dir. prof Sebiju Izetbegović koji zadnjih dana dolaze iz medija bliskih Fahrudinu Radončiću, on vraća dugove Vladi KS zbog kupovine ove nekretnine.

U prilogu teksta Odluka Vlade KS o prodaji zemljišta  ”AVAZ – ROTO PRESS” d.o.o. Sarajevo

 


 

            Fahrudin Radončić 

Fahrudin Radončić posljednjih dana preko Dnevnog avaza permanentno pokušava rehabilitovati aferu ”Respiratori” preko izmišljenog pisma sa KCUS-a, jer očigledno gubi podršku glavne tužiteljice Gordane Tadić, kojoj prijeti suspenzija sa radnog mjesta zbog tri disciplinske prijave koje su podnesene protiv nje.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije