0.5 C
Sarajevo
29 Novembra, 2023

Vlada KS u pandemiji subvencionira Televiziju Kantona Sarajevo milionskim iznosom

U vremenu pandmije kada se cjelokupna BIH suočava sa ekonomskom krizom, Vlada KS subvencionira JP Televiziju Kantona Sarajevo sa iznosom od 3.450.000,00 KM. Ovo se jasno vidi iz dokumenta koji prezentira utrošak sredstava Vlade KS za 2021.g. 

Da li je Vlada KS trebala umanjiti budžet JP TV Sarajevo, a dio budžetskih sredstava usmjeriti za oporavak privrede, ili pak za umanjenje negativnih posljedica pandemije Covida kojeg su sve vrste privrede osjetile u KS, pitanje je koje treba uputiti Vladi KS.

Pogotovo ovako veliki iznos sredstava sigurno će naići na osude dijela javnosti u KS koji nije zadovoljan radom i uređivačkom politikom JP TVSA.

Jedan od velikih skandala kojeg domaća javnost pamti Kantonalnoj Televiziji Sarajevo je emitovanje filma o genocidu u Srebrenici 11. jula 2019.g. kada je na udaru gledalaca bila TVSA i dir. Kristina Ljevak.

Tačno na 11. juli 2019.g. ova televizija, čija je direktorica Kristina Ljevak, prikazala je film Tužitelj, branitelj, otac i sin. Ovo je zasigurno jedan od kapitalnih medijskih poduhvata kreiranih za negiranje genocida i za predstavljanje četničkih zločinaca kao žrtve, a koji je izazvao ogorčenj šire javnosti jer je prikazan na Televiziji koja se financira novcem poreskih obveznika.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Najnovije

Najkomentiranije